Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ősszel is fitten, de játékosan!

2011.08.23


Aqua Zumba

 

A latin-amerikai hangzás, és egy komplett fitness- program teszi oly vonzóvá ezt a sportolási módot. A 90-es évek közepén fejlesztették ki Kolumbiában. A zumba egyesíti a különféle táncelemeket, és fitness- gyakorlatokat. A hagyományos zumbával ellentétben az aqua zumba órát a vízben tartják. Az előny: a víz ellenálló-képességével szembeni harc megedzi az egész testet. A gyakorlatok elvégzéséhez fürdőruhára, és pozitív hozzáállásra lesz szükség! Ősszel azért kitűnő, ha ezt a sportot végezzük, mert testünk erőltetése révén növelhetjük koordinációs képességünket, és kitartásunkat. Elégethetjük a fölösleges zsírpárnákat, és számos, vidám pillanatban lehet részünk.

 

 

Blackminton

 

Felejtsük el a klasszikus tollaslabdát, és próbáljuk ki ennek új formáját, amely szórakozást, és fitnesst egyaránt tanúsít. A blackminton a tollaslabda azon típusa, amely a speedmintonra épít. Tollaslabda, squash, és tenisz egyben. A különbség: éjszaka, vagy egy sötétített térben játsszák. A különlegességet a fluoreszkáló ütők nyújtják. A játékosok, és a pálya speciális fénnyel van kivilágítva. A tollaslabda világító rúddal van ellátva. A játék emlékezetes élményt adhat, miközben testünket is karban tarthatjuk. A színes fényeffektek elfeledtetik az ősz okozta szomorkás hangulatot. Barátnőnkkel akár hozzáillő fluoreszkáló sminket, és öltözetet is választhatunk, az eredmény nem marad el.

 

 

Rögbi a víz alatt

 

Általában inkább férfiak által kedvelt sport a rögbi. De semmi akadálya annak, hogy kipróbáld! Mindenekelőtt a víz alatti változata érdekes sportolási lehetőség. A másik nemnél a gyorsaságon, és a megfelelő légzésen alapszik az egész. A cél: a sósvízzel töltött labdát a medence alján lévő fémkosárba kell eljuttatni. A kommunikáció csupán a tekintet, és a kezek találkozásával adott. Fürdőruhára, légző csőre, és nagy kitartásra lesz szükség! Edzi az izmokat, és erősíti az immun-rendszert az őszi megfázások ellen. A víz alatt úgy érezhetjük magunkat, mint hal az tengerben.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.